Elena Bacchini

Elena begon op jonge leeftijd met paardrijlessen te nemen. Snel ontwikkelde ze een liefde voor dressuur. Op 12-jarige leeftijd deed ze mee en won het Italiaanse kampioenschap voor junioren.
Toen het paard Orianda in haar leven kwam en geblesseerd raakte, ontdekte Elena dat er veel meer is dan alleen paardrijden bij het ontwikkelen van een partnership met een paard!
Beginnend met het leren over Natural Horsemanship kon Elena ontdekken hoe veilig op de grond te zijn, de behoeften van het paard te begrijpen en een partnerschap op te bouwen dat is gebouwd op een gemeenschappelijke taal die de natuur van het paard respecteert.


Door de jaren heen had Elena de mogelijkheid om met enkele atleten, trainers en ruiters te trainen om haar kennis en ervaring te vergroten. Elena bezocht klinieken met dressuurmeesters zoals Walter Zettl, Philippe Karl, “Dressage Naturally” founder Karen Rohlf, Thomas Ritter, Manolo Mendez en de Italiaanse springruiter Luca Moneta. Elena bracht ook uitgebreide trainingstijd door met meester Parelli-instructeurs zoals Berni Zambail (Zwitserland), Angelika Schneider (Italië), Gigi Pini (Italië). In 2012 voltooide Elena haar onderwijsopleiding door 16 weken door te brengen in het Parelli Center in Pagosa Spring, Colorado.


Elena en haar team zijn nu gevestigd op Riverland Horse Farm in Beneden-Leeuwen (Tiel). Daar kun je meer leren over Natural Horsemanship bij wijze van lessen, workshops, cursussen en zomerkampen!

Elena Bacchini

Riverland Horse Farm

Zijveld 90,

6658 KV Beneden-Leeuwen

06 37263870

eabacchini@gmail.com 

www.elenabacchini.com