Irene Lagendijk

Hoi paardenliefhebbers, ik ben Irene 👋🏼

Sinds 2023 ben ik officieel gelicenseerd instructeur van Parelli Natural Horsemanship en sinds 2021 ben ik gecertificeerd Centered Riding® instructeur.

➡️ Mijn visie voor iedere paardeneigenaar is om hun beste horse(wo)man te worden, zodat ze alle vaardigheden hebben om zelfstandig hun hippische doelen te realiseren 🐴🤎🌎 Het is mijn missie om de paarden te helpen, door de mens op te leiden.

Ik geef les in Breda en omstreken en help paardeneigenaren door hen het Parelli-programma te leren. Dat doe ik door privé-en groepslessen en workshops te geven die je helpen een duurzame relatie op te bouwen.

Ook ben ik wekelijks bezig met het verbeteren van mijn eigen didactische vaardigheden en vakinhoudelijke kennis.

Ik kijk ernaar uit om jou en je paard te ontmoeten, ga naar irenehorsemanship.nl om aan de slag te gaan 🏇🏻🥳

Meer over Irene:

Na de tweede keer ponykamp vond mijn vader dat ik klaar was voor wat serieuzers: een verzorgpaard. Toen we de oprit opreden bij de eerste stal waar we gingen kijken, liep er een vrouw met een fjord-kruising voorbij, het was Doublé.

Doublé werd mijn verzorgpaard en dat is het begin van mijn paardenleven. Als 10-jarig meisje uit een niet-paarden-gezin, trainde ik intuïtief een ietwat onvoorspelbaar paard naar een gouden vriendschap. We groeiden samen op en toen we in een dipje kwamen, was daar Parelli Natural Horsemanship.

Parelli Licensed Professional

Irene is al sinds haar negende omringd door paarden, maar ging uiteindelijk voor een MBO/HBO opleiding in de filmindustrie. Naast haar filmcarrière bestudeerde Irene fanatiek de studiepakketten van Parelli en volgde ze jarenlang intensief lessen en cursussen. Samen met Doublé behaalde zij haar level 4.

In 2021 verdiepte zij zich in de principes van Centered Riding® om de balans en effectiviteit van de ruiter te paard te verbeteren en behaalde zij haar licentie als Centered Riding® instructeur.

Begin 2023 behaalde Irene haar licentie als Parelli Professional, daarvoor heeft Irene 3 maanden in Florida gestuurd bij Pat.

Ervaring

Door het Parelli instructeurschap en opleidingen bezit Irene over veelzijdige kennis met betrekking tot gedragstraining in de hippische sector.